Penyebab hese BAB

By | 17/04/2017

Penyebab hese BAB – Ngakibatkeun teuas BAB mindeng hésé nyaho pasti. Sanajan kitu, sacara umum aya sababaraha faktor nu bisa ngakibatkeun kabebeng atanapi kasusah BAB, kaasup diet goréng, kakandungan, postponing gerakan bowel, pangaruh obat, atawa kusabab kaayaan kaséhatan tangtu.

Penyebab hese BAB

Kabebeng atanapi sesah bowel gerakan, dina basa médis disebut kabebeng lumangsung nalika frékuénsi gerakan bowel diréduksi. Sabenerna, frékuénsi gerakan bowel tiasa béda di unggal jalma. Aya set baku sakumaha ka sabaraha kali gerakan bowel normal maranéhna dina poé atawa saminggu. Sababaraha urang defecate 1-2 kali saminggu. Paling batur anu defecating nepi ka tilu kali sapoé. Sanajan kitu, biasana teu defecate salila tilu poé atawa leuwih geus bisa nyarios panjang teuing. Ieu alatan sanggeus tilu poe, struktur stool janten harder na harder cabut.

Penyebab hese BAB

  • Pola Makan anu butut

Kurangna bungbuahan serat, sayuran, jeung cereals, kitu ogé nu kakurangan cai bisa ngakibatkeun kabebeng. Sajaba ti éta, parobahan dina dahareun jeung dahar loba teuing produk susu oge bisa ngakibatkeun kabebeng. Sajaba ti éta, gangguan dahar ogé nyumbang kana kabebeng. Jalma anu boga beurat nu teu idéal, sakumaha teuing ipis atawa teuing gajih, ogé bisa diondang kabebeng.

  • Hamil

Kira 40 persén ibu hamil ngalaman kabebeng nalika kakandungan, utamana dina jaman mimiti kakandungan. Kabebeng bisa ngalaman ku ibu hamil kusabab kakandungan, awak ngahasilkeun leuwih ti hormon efek progesteron tiasa bersantai otot nyieun hésé pikeun otot peujit mun keuna. Hasilna, ibu hamil anu kasulitan pikeun defecate.

temporize defecation

Mindeng barudak dewasa boga hiji kahoream kana buka toilét ka defecate, naha alesan sieun, éra, teu boga privacy nganggo toilet, atawa rupa-rupa alesan séjén. Sanajan kitu, putting kaluar gerakan bowel lamun aya tekanan pikeun ngalakukeunana, éta picilakaeun pikeun ngundang kabebeng. Dina basa sejen, rurusuhan dina ngawalon telepon alam.

  • Ngaengke keun BAB

Konsumsi obat tangtu ogé bisa ngabalukarkeun efek samping kayaning kabebeng. obat ieu bisa ngawengku suplemén kalsium, suplemén beusi, antiepileptics, antidepressants, antipsychotics, obat diuretik sarta ubar keur nengtremkeun bisa jadi mungkin aya adiktif, kawas codeine na morfin. Sajaba ti éta, tamba dipaké pikeun ngubaran gangguan cerna, kayaning antacids aluminium, bisa ngabalukarkeun kabebeng ogé.

  • Gaduhan Tangtu Kaayaan Kaséhatan

Dina kasus langka, kasusah dina defecation bisa dianggap tanda kaayaan médis nu tangtu, kayaning diabetes, sindrom gampang bowel, hypercalcemia, atawa kaleuwihan kalsium dina getih, kelenjar tiroid mangrupa underactive, sababaraha sclerosis, kasakit Parkinson, Fissure anal, kasakit radang usus, titik atawa kanker rectal, atawa tatu tulang tukang.

  • Faktor psikologi

Penyebab hese BAB – Masalah Bowel bisa lumangsung dina jalma anu gaduh masalah psikologis, kayaning stress, kahariwang, depresi, trauma kekerasan atawa nyiksa seksual.

Kumaha carana ngubaran Hésé Babb

Nyababkeun kabebeng bisa rupa-rupa ti jalma ka jalma. Sakali salah sahiji ukuran mitigating bakal gumantung kana cukang lantaran na severity tina kaayaan anjeun. Sanajan kitu, sacara umum, kabebeng bisa diolah kalayan parobahan gaya hirup, kayaning di handap ieu.

  • pangabutuh inadequate cai bersih pikeun nyegah dehidrasi.
  • Dilegakeun meakeun serat, sahenteuna 18-30 gram per poé. Serat tiasa didapet tina bungbuahan, sayuran, atawa cereals.
  • Anjeun tiasa tuang panawar nyeri, kayaning paracetamol atanapi aspirin nalika kabebeng ieu geus ngabalukarkeun nyeri atanapi ngarareunah. Najan kitu, barudak di handapeun 16 taun teu dianjurkeun nyandak aspirin.
  • Nalika defecating dina korsi toilét, tempat suku anjeun dina stool low ambéh tuur nu luhureun cangkeng. posisi ieu ngajadikeun eta gampang kokotor kaluar.
  • Naha beuki latihan. Salaku basajan saperti leumpang atawa lampu ngajalankeun anu cukup, salami eta geus rengse dina rutin.
  • Larapkeun defecate rutin kana WC, contona, iraha jeung di mana anjeun aya toilet nyaman mun defecate.
  • Aplikasi tina Kabiasaan ieu oge kedah ngalakukeun pikeun anak anjeun. Mantuan barudak pikeun familiarize diri kalayan kagiatan ieu sareng masihan pujian atawa lamun anak geus rengse eta.
  • Ulah reureuh mun defecate lamun ngarasa perlu jeung urgency pikeun ngalakukeunana.
  • Mun kabebeng lumangsung dina barudak, masihan bungbuahan pikeun mempermudah defecation, kayaning strawberries, apel, anggur, Pears, atawa kismis. Bungbuahan bisa ogé jadi dikaluarkeun mun geus dewasa.

Nalika nyieun parobahan gaya hirup tacan sukses, dokter Anjeun bisa nulis resep nginum obat laxative pikeun anjeun. Pikeun ibu hamil anu kakurangan tina kabebeng, konsultasi heula jeung dokter saencan nyandak nginum obat nanaon.

Penyebab hese BAB

Baca oge : Obat susah BAB

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *